Culinartz

Avokádós csirkemell parmezános leveles tésztában

Azt hiszem régen találtam ilyen gyors, egyszerű és különleges receptet. Igazi vendégváró, de ha csak magunkat szeretnénk megörvendeztetni és degeszre enni, akkor is kiváló.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 kisebb csirkemell
  • 5 db avokádó
  • 2 csomag újhagyma
  • fél liter főzőtejszín
  • fél kg paradicsom
  • 10 dkg parmezán
  • 50 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • egy csokor petrezselyem
  • 1 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • só, fekete bors, cayenne bors

A csirkemellet felszeleteljük, enyhén sózzuk, borsozzuk. Az avokádókat meghámozzuk, a középső rész eltávolítása után villával összetörjük és hozzáadjuk egy citrom levét, ízlés szerint a sót, a kétféle borsot, illetve a két csomag felkarikázott újhagymát. A leveles tésztát fél mm vastagságúra nyújtjuk, majd 6-8 centis kockákat vágunk belőle. Ezeket megkenjük a tojás sárgájával, tetejükre parmezán sajtot szórunk, majd 200 fokon 10-12 perc alatt kisütjük. A csirkemell szeleteket serpenyőben, némi olíva olajban megsütjük, majd a hússütésből visszamaradt zsiradékba beletesszük a vajat, a főzőtejszínt, a petrezselymet, végül a parmezán sajtot és a felkockázott paradicsomot. A mártást kizárólag a végén sózzuk, mert a sajttól sós lehet, így utólagos sózást nem biztos, hogy igényel. A paradicsomot csak melegítsük át a mártásban, ne főzzük tovább, miután hozzá tettük.

A tálaláshoz a leveles tésztát kettévágjuk, alsó részét megkenjük az avokádó krémmel, ráhelyezzük a hússzeletet, majd ismét avokádó krém, illetve a tészta felső része következik. A tányérra köré locsolunk a paradicsomos-tejszínes sajtmártásból.

Bonyolultnak és hosszadalmasnak tűnhet az étel elkészítése, de nem így van. Gyors, laktató, különleges, nem utolsó sorban pedig: kezdő háziasszonyoknak is ajánlott 🙂

A képek magukért beszélnek.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!