Culinartz

Medvehagymás, kakukkfüves, pisztáciás au gratin spaghetti

Ezen a gyors -mondjuk úgy- ebéden nincs mit ragozni. A tegnapi medvehagyma pestóhoz hozzáadtam egy leheletnyi kakukkfüvet, pirított pisztáciát és a kifőzött, szigorúan durumlisztből készült és “al dente”*-re főzött spaghettire öntöttem.

* al dente- “ami jó a fognak” – a nem puhára, hanem roppanósra, nem túlfőzött tészta ( Itáliában kizárólag így eszik)

au gratin- (francia) pirított kenyérmorzsával és/vagy reszelt sajttal megszórjuk  és forró sütőben megbarnítjuk.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. […] ügyelve, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Mire ezzel készen vagyok a tészta megfő, szigorúan “al dente”, leszűröm és a fokhagymás olajban […]


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!