Culinartz

Menta pesto

A megmosott menta leveleit lecsipkedem a szárról. Mozsárba teszem, csurgatok rá mézet, csöpögtetek egy kis lime levet és alaposan összedolgozom.

Kitűnő friss gyümölcsön, leginkább ananásszal kedvelem, de a bodzaszörpöt is megvadítottam vele.

Éredemes kipróbálni fenyőmaggal és sótlan pisztáciával is. Ezeket is beleteszem a mozsárba és együtt töröm, aprítom, keverem.

Remek ízt ad például az asztalt paradicsomnak. Grillezéskor mindig rákerül egy adag a forró vaslapra.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. […] csokor mentából, kevés fenyőmaggal és pisztáciával mézes menta pestót készítettem (leírás itt)  majd kis halmokban a csirkemell szeletekre […]


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!