Culinartz

Az igazán autentikus olasz- Spaghetti all' aglio, olio

Egyik gyengém az olasz konyha, azon belül is a tésztafélék.

Nem kell megrémülni!

Hatalmas tévhit, mely szerint a tészta hizlal! Kizárólag az a plussz kalória hizlal, amit a tésztával jutattunk be a szervezetbe cukor, szénhidrát vagy fehérje formájában.

Ezt a spaghettit, amely nem csak a legegyszerűbb, de talán a legfinomabb is, nyugodtan lehet fogyasztani bikini szezonban is.

Hozzávalók:

spaghetti,

extra szűz olívaolaj, fokhagyma, peperoncino (erős paprika), só.

Felteszem a sós vizet főni, majd mikor már forr beledobom , a spaghettit. ( személyenként 8-10 dkg)

Megtisztítok 3-4 gerezd fokhagymát, és vékonyan felszeletelem, majd 3-4 kanál olívaolajjal összemelegítem.
Hozzáadom az erőspaprikát (peperoncino) és tovább pirítom ügyelve, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Mire ezzel készen vagyok a tészta megfő, szigorúan “al dente”, leszűröm és a fokhagymás olajban megforgatom.

Felesleges öblögetni hideg vagy forró vízzel a kifőtt spaghettit, csak az ízéből és a keményítőből veszít.

Talán a legautentikusabb olasz étel, fontos, hogy nagyon jó minőségű, extra szűz olívaolajat használjunk, hiszen ez esetben az olívaolaj a ‘sugo’ fő alkotóeleme és csak így lesz igazán jó.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. […] Világ vége volna, ha a spájzban nem lenne spaghetti és olívaolaj. Legrosszabb esetben is ezekből ütném össze a pastasciuttát. […]

  2. helyettesítsd a petrezselyemzöldet friss bazsalikommal, oltári finom lesz!

  3. damilli says:

    Tegnap előtt csináltam ilyesmit, csak még apróra vágott petrezselyemzöldjét és szárított paradicsomot adtam hozzá. Mi imádjuk az ilyen “natúr” tésztát.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!