Citromos mézes csirkecomb, sóska pestós tagliatellével

Nem is tudnám megmondani mi kerített jobban hatalmába! A versenyszellem, a nyerni vágyás, vagy egyszerűen csak a pavlovi reflexeim diktáltak Mautner Zsófia kedvenc nyári levesét megtekintve.

Rögtön elhatároztam, hogy a sóska-dió-csirke triót asztalra komponálom. Nem bántam meg!

Hozzávalók:

csirke comb ( 2 egész),

1 citrom leve,

2 evőkanál méz,

fokhagyma,

só, bors.

A citrom levét összekeverem a mézzel, zúzott fokhagymával.

A megmosott, megszárított csirkecombokat bedörzsölöm sóval, borsozom és megkenem a citromos páclével.

Kivajazott tűzálló tálra teszem, majd előmelegített sütőben szép piros ropogósra sütöm.

Tagliatelle (szélesmetélt) sóska pestóval:

20 dkg szélesmetélt, (én ezt is sajátkezűleg készítem)

kb. 5 dkg durvára vágott pirított dió,

2 evőkanál mascarpone,

1 dl extraszűz olívaolaj,

5 dkg friss sóska levél,

1 evőkanál méz,

só.

A diót megpirítom egy serpenyőben, nagyjából ledörzsölgetem a héját. Majd a mascarpone kivételével, az összes hozzávalót összeturmixolom.

Legvégén belekeverem a mascarponét majd a közben kifőtt és leszűrt szélesmetéltet beleforgatom.

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »