Pisztáciás cukkinileves

Bár a cukkini szezonnak sajnos már vége a frissen zöld fényes cukkini mindig el tud csábítani.

Sok esetben mikor a kosaramba kerül fogalmam sincs mi fog belőle készülni.

A minap rám tört a leves ehetnék.

Nem sokat gondolkoztam miután felmértem a lehetőségeimet: két cukkini, friss bazsalikom, miegymás és rögtön hozzáláttam könnyen emészthető (és zsírégető) ám vitamindús levesem főzéséhez.

Hozzávalók:

2 cukkini,

1 hatalmas csokor friss bazsalikom,

fokhagyma,

1 kisebb burgonya,

vöröshagyma,

sárgarépa és fehérrépa,

só, rózsabors, olívaolaj,

pisztácia, lágysajt.

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés olívaolajon megpárolom. Hozzáadom a darabokra vágott burgonyát, a répakarikákat és még néhány percig pirítom.

Felöntöm vízzel és kb negyed óráig főzöm. Összeturmixolom, sózom, borsozom majd hozzáadom a kockára vágott cukkinit és még 10 percig párolom.

Az apróra vágott bazsalikom leveleket hozzáadom, leveszem a tűzről majd az egészet újra turmixgéppel összetöröm úgy, hogy a cukkini darabosabb maradjon.

A sűrű levest tálalás előtt pisztáciával megszórom, rádobok egy kevés kockára vágott bármilyen lágy sajtot megszórom egy leheletnyi chili pehellyel és voilá!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »