A füge számomra majdnem azonos a tengerrel. Mindkettő oka annak, hogy öröké vágyom mediterán országba élni. Ezért is építettem gyors vacsorámat az édes-sós ellentétre. A végeredmény még élvezetesebb lett a csípős chili által.
Talán a szezon utolsó fügéit sikerült elcsípnem minap a piacon. Igazi hatalmas lila fügék! Tényleg kár, hogy vége a szezonnak. Sebaj, majd jövőre…
Hozzávalók:
tagliatelle tészta,
néhány szem füge,
friss chili és bazsalikom levél,
kevés méz, só, olívaolaj és néhány csepp balzsamecet.
Míg a tészta kifőtt, megmostam a fügéket és cikkekre vágtam. Összekevertem a felforrósított olívaolajat a mézzel kevés balzsamecetet adtam hozzá és megforgattam benne a fügeszeleteket.
Hozzáadtam a kifőtt tésztához, megszórtam vékony csíkokra vágott chilivel és friss bazsalikomlevéllel.