Vilmoskörte, császárkörte, téli körte… ezektől a nevektől rögtön elábrándozok!
Visszanyúltam egy klasszikus recepthez, a boros körtéhez és elkészítettem életem legszebb rózsaszínű körtéjét, amit szederkrémmel és málnapéppel bolondítottam. A kettévágott körte fokozatosan halványul a külső élénkpirosból a belső áttetsző gyöngyházrózsaszínbe.
Hozzávalók:
4 körte,
7,5 dl vörösbor,
2 dl szederkrém,
25 dkg cukor,
20 dkg málnabefőtt,
1/2 citrom.
A körtéket egészben meghámozom úgy, hogy a csutkáját meghagyom. Egylábasban összekeverem a vörösbort, 20 dkg cukrot és a szederkrémet.
Hozzáadom a körtét és közepes lángon főzöm kb. 30 percig. A lábasban hagyom kihűlni (akár egy teljes napon keresztül is benne maradhat). A lecsepegtetett málnát összemixelem a citrom levével és a maradék cukorral. Sűrű szitán átnyomom a pürét. Tányérra helyezem a körtét és ráöntöm a málnapürét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: