Színes saláta spenóttal

Az egy hónappal ezelőtti súlyos mínuszok után teljesen elkápráztat a természet ébredése.

Tagadhatatlanul tavaszodik.

A langyos szellőtől gondolatban már valahol a déli mediterrán kertemben ültem, ahol a könnyű vitaminsalátám bíborvörös, narancssárga gyümölcsei a nap színeit tükrözték és már érezni véltem a szellőt kísérő narancsvirág illatát keveredni a tenger sósjával.

Annyira elvarázsolt az első igazi tavaszi nap, hogy a szemközti ház felújítását végző munkások zaját is képes voltam széltől duzzadó vitorláson közeledő matrózoknak vélni.

A képzeletbelihez hasonló vitorlásokon érkezhettek egy időben az egzotikus ritkaságok ide az öreg kontinensre: narancs, mandula, gránátalma.

Őket hívtam segítségül a friss üdezöld spenót mellé salátának, amelynek illata régi és távoli vidékek ízeiről suttogott.

Hozzávalók

1 csokor friss spenót

1 narancs

gránátalma magok

1 evőkanál mandula

Megmosom a spenótot és szárazra törölgetem, eltávolítva a vastagabb szárakat.

Egy narancsot meghámozok, eltávolítom a gerezdek hártyáit és a szeleteket kockákra vágom.

Meghámozom a gránátalmát és salátát állítok össze az összes hozzávalóból.

Mandulával díszítem. Öntettel vagy anélkül bárhogy megállja a helyét.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »