Cukkinis húsgolyók, rozmaring illatfelhőben

Az úgy szokott történni, hogy sütök-főzök, főzök-sütök. Majd gyűlnek  a megíratlan posztok, jegyzetek, fényképek és csak gyűlnek és gyűlnek. Talán lustaság, talán jóllakottság vagy elégedettség miatt a posztok megírása tolódik.

A húsgolyókkal is ez történt. Többször is elkészítettem már, sőt ringbe szálltam vele a Nol Tv nyereményeiért, de valahogy még soha nem sikerült az illatos húsgolyóknak eljutniuk a fényképezőgép elé.

Hozzávalók kb 20 db kis golyóhoz:

35 dkg darált marhahús,

egy cukkini ( kb 15 dkg),

egy fej vöröshagyma,

egy tojás,

2 evőkanál reszelt parmezán ( elhagyható),

3 ág rozmaring,

só, citrombors.

A meghámozott hagymát és a megmosott cukkinit finoman lereszeljük.

Szórjuk meg egy kis sóval, keverjük össze és hagyjuk állni úgy 15 percig, hogy egy kicsi vizet engedjen.

Egy nagy tálba tesszük a darált húst hozzáadjuk a reszelt hagymát és cukkinit, amit előzőleg már jól lecsepegtettünk a felesleges folyadéktól.

Finomra vágjuk a rozmaring tűleveleit és hozzáadjuk a húshoz.

Felütjük a tojást, hozzáadjuk a parmezánt, egy csipet sót és a borsot majd villával felverjük és hozzáadjuk a húshoz.

Keverjük össze a hozzávalókat, és adjunk hozzá kb 2 evőkanál zsemlemorzsát (ha túl lágynak tartjuk).

A kissé nedves kézzel diónyi kis húsgombócokat formázunk és forró olajban néhány percig sütjük amíg szép aranyszínű lesz.

Ne süssük túl, puha és lédúsnak kell maradnia.

Papirtörlőre helyezzük a húsgolyókat, hogy felszívja a felesleges olajat.

Friss saláta ágyon tálaljuk néhányukat egy-egy szál rozmaring virággal megtűzdelve.

Fergeteges íz és illatkavalkádot okoz!

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »