Mindennap születhetnek új receptek. Főleg, ha szinte semmi sincs a hűtőben csak egy kis édeskömény és darált hús. Ennyi is elég a kísérletezéshez és kellemes meglepetésben lesz részünk. Mindenki belakmározik a remek édesköményből, ami sütés után már nem olyan erős. Mindenki elámul, mert még sohasem evett ehhez hasonló finomat.
Hozzávalók:
3 fő részére
1 fej édeskömény,
2 szelet marhahús darálva,
4-5 csiperke,
2 fel hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
néhány evőkanál olaj,
2 evőkanál szójaszósz,
1 kávéskanál cukor, só, bors.
Két részre szedem az édesköményt, majd vékony szeletekre vágom. Ugyanezt teszem a hagymával is. Összetöröm a fokhagymát. Vékony szeletekre vágom a gombát.
Felforrósítok 2 ek olajat egy serpenyőben, erős tűzön megpirítom a hagymát és hozzáadom a darált húst. Amikor a hús már mindenhol kifehéredett, kiszedem egy tálba. Elöblítem a serpenyőt, szárazra törlöm majd 2 evőkanál olajat felforrósítok benne. Rádobom a fokhagymát és az édesköményt. Megkeverem, majd hozzáadom a gombaszeleteket. Szükség esetén az olaj pótolandó, mivel a gomba hajlamos gyorsan felszívni.
Hozzáadom a hagymával megsütött húst, gyorsan kevergetem, hogy a hús és az édeskömény jól elvegyüljön agombával.
Megsózom, hozzáöntöm a szójaszószt és kevés cukrot ( elhagyható!).
Felöntöm egy kis pohár vízzel és hagyom főni 2-3 percig amíg a víz elpárolog. Frissen őrölök rá borsot és tálalhat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: