Fordult már elő nem is egyszer, hogy a legnagyobb gondot egy-egy étel elnevezése okozza. Most is így jártam, ám ha van valakinek egy jobb ötlete álljon elő vele!
Délelőtt még fogalmam se volt mi készül ebédre, csak szépen kiklopfoltam 4 szelet rövidkarajt, majd enhény besózva betettem a hűtőbe és mentem dolgomra.
Legrosszabb esetben rántott hús lett volna belőle, de az kicsit snassz és ugyebár a zsömlemorzsa, a bő olajban sütés… elavult és egészségtelen
Délután hazaérkezve körülnéztem a hűtőszekrénybe és egymás után rakosgattam ki a pultra:
4 karaj szelet
bacon szalonna (szeletelve), szerintem szárított sonkát is elviselné,
camembert, 75 grammos darab.
A mártáshoz
200 gramm aszalt szilva,
a többi pedig már jött magától:
kakukkfű, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál szójaszósz , 1 evőkanál méz
1/2 teáskanál őrölt fahéj, 1/3 teáskanál őrölt kardamom, 1/3 teáskanál chili,
1 teáskanál keményítő.
A karajszeletekre elhelyeztem egy-egy szelet camembert sajtot, megszórtam kakukkfűvel, borssal, majd csinosan feltekertem. Egy szelet baconnel hosszában, kettővel keresztbe körbetekertem, majd szorosan becsomagoltam alufóliába.
Műlevesbe forrástól számított kb 15-20 percig főztem. ( műleves: víz, só, szárított zöldségek keveréke)
Amíg a kis csomagok főttek, elkészítettem a mártást.
Egy evőkanál mézben megfuttattam az aszalt szilvát, hozzáadtam a szójaszószt,1 evőkanálnyi citromlevét, a fahéjt, kardamont, chilit és összeforraltam. Felöntöttem kb fél dl vízzel, amelyben feloldottam a keményítőt majd még egy pillanatra összeforraltam. Falatokra vágott barackot dobtam hozzá és félretettem.
A hústekercseket kicsomagoltam, kevés olívaolajon ropogósra pirítottam és jázminrizzsel tálaltam.