Egyetlen vigasz az ősz megérkezésére, hogy egyre gyakrabban és bátrabban izzíthatom be a búbos villanytűzhelyemet. Kezdek végre visszarázódni a régi kerékvágásba. Annyira, hogy ma reggel hosszasan válogattam a piacon mindenféle zöldség és gyümölcs között, hogy teljes lelki békémmel cipeljem haza a több kilós kosaram. Került bele nem kis mennyiségben szaftos lila szilva is, amit bevallom nagyon imádok.
Elsőre egy pofon egyszerű tejes pitét készítettem.
60 dkg szilva magozva és felezve,
4 ek kókusz olaj,
10 dkg kókuszvirág cukor,
vaníliás cukor,
2 tojás,
10 dkg liszt,
2 dl kókusztej,
sok fahéj és egy leheletnyi szerecsendió
A megmosott szilvát kimagozom és felekre vágom, meghempergetem kókuszvirág és fahéj keverékében. Egy kör alakú sütőforma alján egyenletesen elosztom ( ez 22 cm-es átmérőjű), adok hozzá egy leheletnyi frissen reszelt szerecsendiót és félreteszem.
A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, az olajat összekeverem a liszttel úgy, hogy egy homogén masszát kapjak majd hozzáadom a a kókusztejet és simára keverem.
Ráöntöm az egészet a szilvára és betolom a sütőbe úgy 35-40 percig, 200 fokon készre sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: