Az estebédem csak a ragyogó őszi napfény ihlette, mint amilyenben ma volt részem. Rém egyszerű volt elkészíteni.
2 db filézett csirkemellet enyhén megklopfoltam, megsóztam, majd félre tettem.
4 db alaposan megmosott barackot forró vízbe mártottam néhány másodpercre és lehúztam a héját, kimagoztam és darabokra vágtam.
Egy hatalmas csokor mentából, kevés fenyőmaggal és pisztáciával mézes menta pestót készítettem (leírás itt) majd kis halmokban a csirkemell szeletekre helyeztem.
Került még rá a kockára vágott barackból is.
Egyenként alufóliába csavartam majd negyed órán keresztül enyhén sós vízben főztem . Erre a célra még jobban megfelel az alaplé.
Óvatosan kiemeltem, kibontottam majd kicsit meggrilleztem.
Falatkákra vágva tálaltam is. Jázmin rizzsel egyszerűen remek