Culinartz

Brownie, labruscós-rumos fekete áfonyával

Végre elérkezett a hétvége és eljutottam a szentélyembe

Imádok a konyhában időzni, főleg amikor sehova se kell rohanni, kellően rápihenek és izzíthatom a sütőt, előkerülhet minden finom hozzávaló amit a hétköznapi rohanás közepette “majd csak jó lesz valamire!” gondolattal hazahozok.

Elérkezettnek éreztem az időt egy kis lelkiismeret furdalást okozó kalória bomba elkészítéséhez! Brownie! Már annyira vágytam arra, hogy kényeztessem az ízlelő bimbóimat! Minden teketóriázás nélkül belevágtam.

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé,

10 dkg vaj,

20 dkg cukor,

4 tojás,

vanília,

8 dkg liszt,

csokidarabkák.

A sütőt előmelegítettem 230 fokra. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztottam majd kicsit hagytam hűlni.
Habosra kevertem a felolvasztott vajat a cukorral. Egyenként beleraktam a tojásokat, a vaníliát, beleszitáltam a lisztet homogén masszává dolgoztam, majd hozzáadtam az olvasztott étcsokoládét. Végül a csokidarabkák is belekerültek.

Formákba (alufólia kapszli, ez a mennyiség 6 db-ra elegendő) öntöttem és pontosan 12 percig sütöttem.

Vigyázat! Kizárólag abban az esetben igazi, ha a beleszúrt pálcára a közepe még folyékonyan rátapad.

Ettől a közepe tálaláskor forrón és bársonyosan szétfolyik, olyan akár a láva.

Hogy még egy kicsit izgalmasabb legyen, ameddig a sütő melegedett 2 ek kókuszvirág cukrot feloldottam kb. egy deci lambruscóban, forráspontig hevítettem majd löttyintettem hozzá egy kis rumot  és hozzáadtam két maréknyi fekete áfonyát, ezzel tálalva a browniet.

Fenséges! Büszke vagyok magamra 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!