Beigli, flódni, rugelach, zserbó, gyümölcskenyér, puha kalács mind mind finomság amit örömmel készítek el ám az igazi kedvencem a moszkauer.
Így hát megleptem ma reggel magam egy kisebb adaggal.
V I G Y Á Z A T!
Eszméletlenül finom, de sajnos kalóriabomba!
Hozzávalók:
kb 10.15 dkg durvára vágott dió és mogyoró
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg vaj
5 ek tejszín
5 dkg cukor
3 dkg liszt
A bevonathoz olvasztott csokoládé és kevés olívaolaj.
A vajat, a tejszínt és a cukrot folyamatos keverés mellett összeforralom, leveszem a tűzről és beledobom a durvára vágott dió és mogyoró keverékét.
Hozzáadom a kandírozott narancshéj darabokat majd apránként beleszitálva a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kis halmokat rakok előmelegített sütőben kb 180-190 fokon 10-12 perc alatt készre sütöm.
A kihűlt tallérokat olvasztott csokoládéba mártom és egy recés spatulával meghúzogatom.
És kész is! Rém egyszerű de annál finomabb! Még van időd kipróbálni, a sikert garantálom 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: