Átfázva forró mézes teát kortyolgatva nézek ki a sötét estébe az ablakon.
Megállíthatatlanul havazik, a hó felfogja a város távoli zaját, gondolatban begyújtok a kandallóba és karácsonyi zenét hallgatok
Húsvét előtt egy héttel…
Azon töprengek mi lehetne az idei húsvét különleges vendégváró falatkája. Ha már napok, sőt hetek óta másról sem tart a társalgás, mint az időjárásról, gondoltam ideje megosztani egy remek hókifli receptet.
Különben is, szinte biztos, hogy lesz idén olyan locsolód aki az alábbi verssel fog érkezni:
Havas erdőn jártam, jégvirágot láttam, elakart olvadni…. mi mással is várhatnád a jó humorú locsolót, mint hókiflivel 🙂
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg vaj,
1 kis doboz tejföl még jobb ha ezt mascarponéval váltod ki,
szilvalekvár,
vaníliás cukor, csipetnyi só
A lisztet a sóval összekeverem, majd a vajjal, a tejföllel sütés előtti napon gyorsan és alaposan összegyúrom és egy éjszakán át hűtőben pihentetem.
Másnap félujjnyira nyújtom és 8-10 cm átmérőjű körökre szaggatom. Mindegyikre teszek egy kiskanálnyi szilvalekvárt, feltekerem a végeit megnyomkodom, hogy a lekvár ki ne folyjék, majd előmelegített sütőben megsütöm. Még melegen megszóróm porcukorral.
Töltheted dióval vagy mákkal, esetleg baracklekvárral is.
Boldog Hósvétot! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: