Culinartz

Öt sajtos tortellini, csalános paradicsom szószban

Előfordul, hogy magam sem tudom néhány napig de akár hetekig mit főznék, mit ennék. Egyszerűen nincs ihlet. Éppen jókor jött egy hirtelen utazás, ami kiszakított a hétköznapokból és távol kerültem a tűzhelytől 🙂 A reptéri és gyors éttermi választék szárnyakat tud adni a beporosodott fantáziának is!

Így történt velem is. Elég volt egy rövid de annál távolabbi út és máris agyaltam mi mindent ennék a repülőgépen felszolgált mini ételek és a (szerintem még mindig “mérgezett”) nagy nevű gyors éttermek kínálata helyett.

Így amint beszabadultam ma  a konyhába, már tudtam: előkerül a gyúró deszka és neki esek tésztát gyúrni.

Még nem pontosan tudtam mi lesz a végeredmény, csak tésztára vágytam és azt tudtam a frissen szedett csalánt is belekomponálom, ugyanis a csalán friss levelei kitűnően méregtelenítik és erősítik a szervezetet. Ráadásul annyira nem felkapott, ismert, hogy védett növénnyé legyen nyilvánítva így szabadon bár kesztyűs kézzel garázdálkodhattam a begyűjtéssel.

Először elkészítettem a tölteléket:

60 g reszelt parmezán, 30 g reszlet pecorino sajt,  90 g  mozzarella, 60 g gorgonzola, 240 g ricotta, egy tojás, bors.

Az összes hozzávalót aprító gépben simára dolgoztam és a hűtőbe tettem pihenni.

Tészta:

három tojás, 15 dkg liszt, kevés só és 1,5 dl fehér borból tésztát készítettem.Ezt alaposan összedolgoztam majd kb 3 mm vastagságúra nyújtottam. Kiszaggattam kör alakú formával.

Mindegyik köröcske felére nyomózsákból helyeztem a sajtkrémből, majd egyenként félbe hajtogattam és a széleit vizes kézzel összenyomkodtam, majd a töltött félköröket a csücskeinél egyenként összenyomtam.

Enyhén sós forrásban lévő vízben kb. öt perc alatt kifőztem.

Közben kevés olívaolajat hevítettem, beleöntöttem 2 dl sűrű házi paradicsomlevet egy kevés mascarpone sajtot majd tovább forraltam és rádobtam a friss megmosott csalánleveleket, Kicsit megfonnyasztottam majd a már kifőtt és leszűrt tortelliniket beleforgattam.

Néhányuk szét nyílt, de nem kell ettől megijedni, ugyanolyan finom akárcsak a tökéletes alakú társai.

fotó (13)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!