Petit (=pöti, azaz franciául kicsi, pöttöm) és vie en rose ( az élet rózsaszín) van akinek nem a népszerű szerelmes sláger jut eszébe erről?
Sütögetés közben folyamatosan dúdoltam is magamban, közben ismét azt hittem én vagyok Amelie.
A kis pöttömkék roppanósan finomak és málnával készültek. Alap recept itt és itt.
Ezúttal tejszínes vajkrém került a közepükbe.
Hozzávaló (fél literhez)
1 bögre (250 ml) puha vaj,
1/2 bögre nyírfacukor porítva ( vagy 2 bögre porcukor)
3 tojássárga
60 ml tejszín
vanília.
A nyírfacukrot feloldom a tejszínben, egy nagy tálban könnyű krémmé keverem a vajat ( kb 10 perc). Keverés közben hozzáadok egy kevés nyírfacukrot (ezt még az elején leveszem a teljes mennyiségből).
Egyenként hozzáadom a tojássárgáját, gyorsan keverem minden hozzáadás után.
Belekeverem a tejszínt és a vaníliát és folytatom a keverést, míg sima lesz.
Hűtőben eláll. Ameddig nem jártok a hűtő felé 🙂