Culinartz

Napfény ízű csokicseppes briós kardamom maggal és tonkababbal

Csak egy dologban vagyok biztos, hogy tudok főzni és sütni. Fotózással már hadilábon állok és távolról se tudok Mamzi fotóihoz hasonló képeket készíteni.

De akkor is megosztom ezt a brióst, mert nagyon sajnálnám, ha sütni szeretők kihagynák.

Amíg a hőmérő nem kúszik negyven fok fölé képes vagyok bemelegíteni a sütőt. Akkor is ha hét ágra süt a nap, legalább a tésztát napon keleszthetem és állítom, hogy sokkal finomabb az íze, mintha csak úgy meleg helyen pihentetném.

Hozzávalók ( 10 mini darab)

35 dkg liszt

125 ml tej

50 g cukor

50 g vaj

1 tojás

10 g élesző

1 kk porított kardamom

fél kk reszelt tonkabab

fél kk só

5 dkg  étcsoki csepp
Kevés cukrot elkeverek a langyos tejjel, hozzáadom a morzsolt élesztőt és felfuttatom benne.
A tojást felverem. A cukorral, sóval és a fűszerekkel elkeverem majd a meleg tejbe keverem.
Fokozatosan hozzáadom a lisztet, a vajat és rugalmas tésztát gyúrok.
Egy tálba teszem letakarom konyharuhával és egy órára kiteszem napozni.
Belegyúrom a csokoládé cseppeket és 10 egyenlő részre osztom

kardamom
Kis papír sütőformákba helyezem, letakarva hagyom még fél órát a napon kelni, majd megkenem felvert tojással.
220 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütöm.

kardamomkész

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!