Az egész egy hirtelen ötlettel kezdődött.
Gyorsan papírt és ceruzát fogtam, nehogy elfeledjem amit hirtelen kigondoltam.
Ez a rajz volt a pöttyös piskóta elindítója is. Erről bőven beszámoltam egy előző posztban: Pöttyös túró-tekercs.
Mindent az ott leírtak alapján készítettem.
A kihűlt piskóta tésztát mini tortagyűrűk méretére vágtam és belülről kibéleltem őket. Egy zsírpapírral bélelt tányérra helyeztem őket, majd szépen megtöltöttem a mentás túrókrémmel. Mindegyik közepébe egy-egy ujjnyi vastag fapálcikát dugtam és így tettem a hűtőbe dermedni.
Közben készítettem egy laza csokoládé ganázst.
A kiindulás alap receptje: 1/4 l tejszín,
1/4 kg csokoládé reszelve (minimum 56%, de a tutti a 70% ).
Vízgőz felett a csokoládét felolvasztom, apránként hozzáadom a tejszínt, homogén masszává keverem.
Ám ez esetben csökkentettem a mennyiséget, mivel alig 1,5-2 dl krémre volt szükségem, mégpedig úgy, hogy a tejszín arányát kb egy negyeddel növeltem, hogy éppen folyós legyen.
Egy fecskendő segítségével a fapálcikák helyére nyomtam.
Visszahelyeztem a hűtőbe amíg készítettem egy málna zselét. Málna szörp és zselatin hozzáadásával a leírások szerint. Amikor a zselé kezdett szilárdulni mindegyik kis sütemény tetejét kiöntöttem vele majd hagytam teljesen szilárdulni a hűtőben.
A lime-menta-túró kombó megfejelve a málna és a csokoládé duóval tökéletes ízorgiát tud ám okozni!
Ha valaha is sajnáltam, hogy a fotók nem adják vissza tökéletesen a végeredményt az a jelenlegi eset.
Mert most nagyon. Végül is egy indokkal több arra, hogy valamikor nyugalmas és “unalmas” óráimban újra elpepecseljek álmaim konyhájában vele.
Képek nagyításához kattintsatok a lenti képekre 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: