Mivel végre nyár van, kísérletezgetek. Fagyival.
Van valaki aki nem szereti a csokoládét? Főleg jeges formában imádom most, hogy végre nyárba fordult az időjárás.
És imádom a fagylaltos naplementéket! Már csak egy szép sárgába boruló napraforgó mező hiányzik, erre nagyobb az esélyem, mint mondjuk egy fehér homokos tengerparthoz 🙂
2 kis pohár tejföl (20%-os)
2 ek jó minőségű kakaópor
50 g keserű csokoládé
1 ek cukor
1 dl víz
kardamom és fahéj porítva.
Vízen feloldom a cukrot, kakaóport.
Hozzáadom a csokoládét és gőz felett felolvasztom.
Szép lassan hozzákeverem a tejfölt és felfőzöm.
Lehűtöm. Hozzáadom a fűszereket és a többi a fagylaltgép dolga.
És mivel nagyon csoki a tölcsérem végét bekentem olvasztott fehér csokoládéval, majd csoki darabokba mártogattam.