Annyian ismerik és szeretik a levendulát, annyi helyen lehet róla olvasni, hogy felesleges szaporítani a szót.
A “végre vidéki hétvége” hasznos programja egy tihanyi kirándulás volt, ahol bele kellett kóstolni a levendula aratásba is. A finom illatú levendulát pedig fel is lehet sőt kell használni!
Ezúttal egy kis próba nasi készült, keksz formájában.
20 dkg vaj,
50 g porcukor
1 tojás
25 dkg liszt
kb 10 dkg búzadara
1 tk sütőpor
2 tk levendula virág ( persze ezt lehet kicsit emelni)
apróra vágott szárított fekete cseresznye (opcionális)
A puha vajat és a porcukrot habosra kevertem hozzáadtam a tojást.
Összekevertem a száraz hozzávalókat és a vajas keverékhez adtam.
Simára kevertem és zsírpapír segítségével kb 5cm átmérőjű hengert formáztam majd betettem a mélyhűtőbe, hogy szépen keményre fagyjon.
Vékony szeletekre vágtam és sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöttem. Kb 8 perc.
Elkövettem egy hibát vele ugyanis megszórtam porcukorral amikor még meleg volt, lehet, de rájöttem, hogy úgy nekem nem az igazi. Persze ez nem jelenti azt, hogy kiállja a tarthatósági próbát… legfeljebb holnapig 🙂
Készíthető úgy is, hogy kis golyókat formázunk amit szépen le kell lapogatni. Nem érdemes nagyobb falatokkal próbálkozni, ugyanis roppant porhanyós.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: