A konyha az a hely ahol soha nem kapaszkodtam tervekbe.
Minden inspirálni tud egy hirtelen jött zápor, egy formás felhő, egy mosoly, egy jókedvű vagy kedves üzenet.
Így volt ez a wontonnal is mikor tányérra komponáltam a csakra zöldjéhez színben illő összes illatos fűszert.
Az arisztokratikus spárgához az erdő illatú bazsalikomot, a gyógyító zsályát, a vidám ruccolát és a gondűző fokhagymát. Mindezt koronázva a mascarpone selymes lágyságával, a gorgonzola markáns ízével, hogy igazi olasz Mammaként beletöltsem a vietnámi wontonba.
És ha már a bazsalikom erdő illatú úgy döntöttem hirtelen, hogy a pöttöm raviolliknak ezerszép virág alakot kell ölteniük.
Mindezt tálalva az annyira kedvelt pestómon ami nélkül már nem is tudok létezni.
Úgy történt, hogy ezzel a tésztával beneveztem és be is kerültem a Floriol Gasztropárbajára Fűszeres Eszter csapatába.
Persze a kamera által okozott lámpalázzal nem számoltam, viszont a hozzávalókat ismét jól választottam, erről csak akkor tudtok meggyőződni, ha elkészítitek ti is otthon, természetesen kizárólag azután, hogy leadtátok voksotokat a Fűszeres csapat részére.
Természetesen nem maradhat el a recept sem 🙂
Hozzávalók:
1 csomag wonton tészta
1 köteg zöld spárga
2 ek mascarpone, 10 dkg gorgonzola, 2 ek ricotta
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
ruccola, zsálya, bazsalikom, bazsalikom pesto és floriol mediterán olaj 😛
A spárgák szárát karikákra vágom és az egészet enyhén sós vízben megfőzöm.
A karikára vágott szárdarabokat és néhány kalász darabod félreteszek.
A többit összeturmixolom. Miután kihűlt hozzáadom a friss ruccolát, bazsalikomot, zsálya leveleket, a mascarponét, a gorgonzolát, a ricottát, fokhagymát és összedolgozom végül a tojást is hozzáadom.
Wonton tészta közepére halmozom őket majd a tészta széleit egy vizes ecsettel megkenegetem és ráhelyezek egy-egy másik darab tésztát, majd alaposan rányomom úgy, hogy lehető legkevesebb levegő maradjon a tésztalapocskák között.
Ezt követően egy virág alakú szaggatóval csinos alakokra vágom. Enyhén sós vízben kb 5 perc alatt kifőzöm.
Megforgatom egy kevés mediterán olajban, majd kevés bazsalikom pestóra helyezem. A maradék spárga szár karikákat és kalászokat forró mediterán olajban megforgatom és a tésztára helyezem.
És ha már vietnámi wonton egy kis illatos thaj bazsalikom virágot is szórtam rá az összhatás érdekében.
Ha valaki egy recept “átvételénél “csak a helyesírásra tud koncentrálni….az…ízetlen.
Köszönöm szépen a figyelmeztetést! Mentségemre, bár minden bizonnyal Ön ezt nem fogadja el, napi nyolc órai munkám során a magyaron túl még néhány másik nyelven is beszélek. Ráadásul előfordul, hogy a technikai eszköz amit használok felülírja és ezt nem minden esetben veszem észre.
Remélem az elütési és helyesírási hibák ellenére továbbra is megtiszteli blogunkat jelenlétével és építő kritikájával.
Azért a helyesírásra sem ártana ügyelni!