A padlizsánokat szokott módon sütöm, tisztítom és aprítom.
Majonézt készítek.
Egy rész majonéz, három rész padlizsán 2 gerezd fokhagyma reszelve, kevés só. Alaposan kikeverem és mehet is a frissen sült kenyérre.
Házi majonéz:
mivel nem szeretem a testápoló állagú nehéz bolti trutyit magam készítem.
4 tojás sárgája, 3 deciliter olaj, fél deciliter olívaolaj, néhány csepp citrom, só (opcionális)
A tökéletes állag elérésének érdekében célszerű minden hozzávalót alaposan lehűteni. Kizárólag a sárgájára van szükség. Mivel a nyers tojásról van szó, kizárólag friss tojást érdemes használni.
A sárgájákat habosra keverem a sóval (abban az esetben ha egyéb ízesítést is használok hozzá, pl mustár ezt is ilyenkor adom hozzá- 1 tk mustár/ fél tk cukor) majd lassan, óvatosan adagolom hozzá szinte cseppenként az olajat folyamatos keverés mellett. Mindig figyelek, hogy a hozzáadott olajat felvegye a krém. Akkor lesz tökéletes, ha állagát tekintve vajszerű és elválik az edénytől. Legvégén adom hozzá a citrom levét majd ezzel is alaposan kikeverem.
Egyetlen hatalmas hibát tudtok elkövetni… mégpedig azt, hogy keveset készítetek belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: