Culinartz

Tejbetök :D

<![CDATA[Annyi fajta tökfőzelék recept van, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Például előre be kell sózni, vagy éppen ki kell nyomkodni belőle a töklevet, citrommal, ecettel, rántva, habarva és még sorolhatnám.
Igazi zsengeségre bukkantam a napokban, és talán ez lesz az idei év utolsó tökfőzeléke, ezért úgy döntöttem, se rántás, se habarás nem kerül bele, és paprika sem.
Érezni akartam a zsenge gyümölcs ízét, és nem állt szándékomban semmiféle nem odaillő cuccal elrontani.
Így hát szépen meghámoztam, a belét kikapartam- alig volt benne mag! a húsát pedig kockákra vágtam.
Vajon üvegesre pirítottam egy apróra vágott hagymát, rádobtam a tök kikapart, aprított belsejét és együtt  puhára dinszteltem.
Felöntöttem tejjel (tejbetök, vágod?!) majd rádobtam a kockára vágott tököt és puhára pároltam. Legvégén kevés sóval és annál több frissen metélt kaporral és csomborral (borsikafű) megszórtam.
Tejföllel és csinos húsgolyókkal tálaltam.
tokfozelek
 
 
 ]]>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!