Culinartz

Meggyes clafoutis

<![CDATA[Amennyire flancosan franciás a neve, annyira egyszerű. Ahogy barátnőm mondta: "ezt még egy faék is el tudja készíteni".
Adott volt a felfrissült levegő, vihar után. Így lehet melegíteni a sütőt! Ojeah!
Adott volt a rumos meggy is. Mi más készülhet? Elvégre mosogatással együtt is alig 5 percet vesz igénybe az előkészület, majd mehet a sütőbe. Valójában szinte minden fajta gyümölcsöt elvisel. A legfinomabb, az eredeti cseresznyével, magvassal. Persze vendégeket várni vele elég kellemetlen.
Nem utolsó sorban rengeteg verzió létezik.  Mindenki esküszik a sajátjára. Már itt a blogon is jelent meg nem is egy bevált recept, és igen, mindig az éppen aktuális a legfinomabb! De ez tényleg az!
Sütőt előmelegítem 200 fokra.
Kb 24 cm átmérőjű formát kivajazok. A meggyet lecsöpögtetem.
10 dkg porcukor,
10 dkg átszitált liszt,
1 púpozott kávskanál sütőpor.
6 tojás,
1,5 dl zsíros tejszín,
1 dl tej.
Az összes alapanyagot összekeverem. Homogén palacsintaszerű masszat kell kapni!
A meggyet beleszórom a kivajazott formába, ráöntöm a tésztát és 30 alatt készre sütöm.
image
 ]]>

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!