Borsos-mustáros oldalas "kelkáposzta főzelékkel"

<![CDATA[Tudtátok, hogy a főzeléket abban a formában, ahogy nap, mint nap készítjük, nevezhetnénk hungarikumnak is?Bizony, a világban nincs még egy olyan ország, ahol ilyen színes palettája lenne ennek az ételnek. Sőt, igazán főzelék, mint önálló étel, teljesen ismeretlen más népek számára. Persze találkozhatunk hasonló zöldségételekkel, de inkább csak köretként fogyasztják, illetve  merőben különbözik azok elkészítési módja a mi főzelékünktől.

Igaz, itthon megannyi fajtáját ismerjük, mégis megosztja az embereket. Általában vagy szeretik, vagy már az illatától ( szagától) is menekülhetnékük támad. Személy szerint főzelék rajongó vagyok, és a sok főzelék közül is a kedvencem, a szerintem legmegosztóbb, a spenót után,  kelkáposzta főzelék.

Csak elképzelem a kelkáposzta köményes ízét, a krémes főzelék zamatát, omlós sült oldalassal, és már összefut a nyál a számban. Ennek okán készítettem el egy kicsit másképpen ezt a kedvencemet.

Mindenképpen egy könnyed főzeléket álmodtam meg, kiemelve az alapanyagok ízjegyeit, hogy még élvezhetőbb legyen minden egyes falat. Ezenkívül pedig szem előtt tartottam a látványt. Ha kicsit elengedjük a fantáziánkat és más szemszögből tekintünk a főzelékre, akkor megannyi variációt varázsolhatunk a tényárra. Így lesz a megszokott, hagyományos főzelékünkből, egy izgalmas, színes, ínycsiklandozó ételkreáció. Bárki aki szeret ügyködni a konyhában és van ideje, tegye próbára magát. Aki szereti a főzeléket, még inkább feldobhatja azt, aki pedig eddig kerülte, talán egy új tálalásban adni fog neki egy esélyt, legalább egy kóstolás erejéig. 🙂



Hozzávalók 2 főre:

]]>

Tovább a blogra »