Marhapofa & Quinoa

<![CDATA[Két nem minden nap használt alapanyag. Külön külön is ízletesek, és én még egy tányérra is teszem őket. Néhány szót említenék mindkét alapanyagról. A quinoa, más néven rizsparéj, egy apró szemű, leginkább a kuszkuszra hasonlító magvacskák sokasága. Sokan azt hiszik, hogy egy gabonaféle, pedig egy teljesen más, a libatopfélékhez tartozó növény magja. Azt már mindenki tudja, hogy kitűnő fehérje forrás és tartalmazza az összes aminosavat, amire szervezetünknek szüksége lehet. Azt már kevesebben tudják, hogy a magocskák héja kesernyés, természetes védekezőmechanizmusként használja ezt a növény. A keserű ízt áztatással semlegessé tehetjük.



Egészen biztos vagyok benne, hogy a marhapofával már mindenki találkozott. Hosszasan kell főzni, de nagyon finom, omlós húst kapunk végeredményül. Tökéletesen helyettesíthető a lábszár helyett pörköltben.



A pofából én is pörköltöt készítek. Hagyományos módon, ahogy a nagykönyvben megvan írva. Ezután csak formázom, hogy a szemnek is megadjam a kényeztetést. A Quinoa-t rizottó jellegűre készítem, gombával, zöldfűszerekkel bolondítva meg

.  

Egy kis ropogós lyoni hagymát teszek hozzá, illetve ropogós, kellemesen savanyított zöldségeket. Azt hiszem nem is kell több szót ejtenem erről a párosról. Érdemes elkészíteni és letesztelni az ízlelőbimbókkal. Vigyázat! Könnyen kedvenccé válhat!

]]>

Tovább a blogra »