<
Hozzávalók:
1 kg kápia paprika
2 nagyobb fej vöröshagyma
2 púpos ek. kristálycukor
1 ek. őrölt pirospaprika
1l zöldségalaplé/ víz
só, bors, olaj
A paprikákat 180 fokos sütőben 20 percig, vagy grillen megsütjük. Ezután letakarjuk és hagyjuk 10 percet pihenni. Így könnyebben lehúzható a bőre. Teljesen tisztítsuk meg a paprika húsát a magoktól.
A hagymát vágjuk kockákra és forró olajon futtassuk meg. Adjuk hozzá a paprikát és hagyjuk pár percet pirulni.
A következő lépésként turmixoljuk le a paprikát és a hagymát, nyugodtan tehetünk hozzá vizet, vagy ha van, alaplevet, hogy könnyebben elvigye a turmix. Fontos az állag, az a jó, ha szép sima állagot kapunk turmixolás után.
Tegyük vissza a tűzhelyre a pürénket, öntsük fel a maradék folyadékkal, ízesítsük cukorral, sóval borssal, pirospaprikával. Hagyjuk felforrni. Amint kész érdemes hűlni hagyni. Személy szerint én langyosan szeretem, így jobban kiérezni a paprika édeskés, selymes ízét.
A leveshez tehetünk feltétet, ami lehet lyon-i hagyma, vagy ropogós sült bacon darabok, esetleg pirított paradicsom- paprika kockák. Az én nagy kedvencem a hideg túrógombóckák. 20 dkg túrót és 10 dkg juhtúrót snidlinggel, petrezselyemmel, pici mentával összekeverek. Hűtőbe teszem, várok 15 percet, majd kigombócozom. Ezeket a hideg, hűsítő kis labdákat teszem a langyos levesbe. Igazán üdítő leves tud lenni a hőségben.
Vidám kreálást és jó étvágyat kívánok!]]>

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: