Culinartz

Molekuláris körte

Körte bűvöletben élek néhány napja. Elővettem a varázs dobozom aminek segítségével játszi könnyedséggel varázsoltam egy langyos és dermedt desszertet. Az agar-agarnak köszönhetően vegetáriánus édesség. Hozzávalók: 2 körte, 1 ek agar-agar por, 5 dl körtelé, 1 kiskanál őrölt fahéj, 2 dl víz, 2 tojásfehérje, 2 ek porcukor, 1 ek őrölt mandula. A meghámozott és kettévágott körtét… Tovább »

Rumos sárgabarack tükörbe ültetett mandulás-mogyorós túrógombóc, meggylevegővel

Nem, nem és nem! Nem ártott meg a meleg és nem eszem meg a gombócot morzsába forgatva! Viszont nem ártana bekerülnöm a Guiness Rekordok Könyvébe a leghosszabb post cím kategóriában 🙂 Valójában semmi különleges (dehogynem!) nincs ebben a túrógombócban. Maga a gombóc hagyományosan készült, Nagyanyácskám besárgult szakácskönyvéből- ugyanis ez a recept nálam nagyon bevált!- viszont… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!