Culinartz

Almás flan

  A flantészta Franciaországból ered és páte á foncer a neve. Omlós, kifinomult és ropogós. Hatalmas előnye, hogy a tészta hűtőben 1 hétig eláll, nem utolsó sorban tölthető édes és sós töltelékkel. Ebben csak a fantázia szab határt. Ezúttal almával töltöttem.. Tészta: 25 dkg liszt, 12,5 dkg puha vaj, 1 tojás, 1 ek cukor, 1/2… Tovább »

Almás batyu

Nem telhet el hosszú hétvége sütés nélkül. Bevallom nem akartam magamnak ismételten lelkiismeret furdalást okozni ezért úgy terveztem  készítek egy antioxidánsokban és vitaminokban gazdag cékla levest és koronázom az egészet egy almás pitével. Nos almás pite ugrott. Magával vitte a céklalevest is. Ez utóbbiról később. 20 dkg liszt, 7 dkg vaj, 2 evőkanál kristálycukor, 1 tojás… Tovább »

Rebarbara chutney

Amikor  a piaci asztalokon megjelenik a medvehagyma már tudom, hogy kevés időt kell várnom és érkezik a rebarbara is. Eddig nem túlzottan variáltam vele egyszerűen egy kis cukor és citromlé és már fogyasztottam is. Megfogadtam magamban, hogy idén egészen másképp lesz: kísérletezni fogok. Rebarbarával. Az első adag vásárlásának pillanatában már eldöntöttem: chutney-val kezdek. Az édes-savanyú… Tovább »

Paleo tarte tatin

Ennél nagyképűbb név nem adható egy süteménynek de mivel fordított almás egyértelműen jogos a tarte tatin név. Paleo vagy nem paleo ezt már döntse el mindenki saját maga. Szerintem nagyon is paleo- az ehetőek közül. Paleoságáról lehet vitatkozni a bejegyzés alján. Magam nem vagyok nagy szakértő, sőt a gasztronómiához sem értek csak kiléptem a zsíros… Tovább »

Sajtfelfújt ropogós alma tulipánban

Hozzávalók: ( 8 darab elkészítéséhez) 8 db Golden alma, 120 g szeletelt mandula, 3 tojás, 250 g friss mascarpone (vagy ricotta túró) 30 g kukoricakeményítő, 1/2 vanília rúd (vagy vaníliás cukor), kevés citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve az almák meglocsolásához, 50 g kristálycukor, 1 csipetnyi só. Hozzávalók a tulipánhéjhoz: 50 ml tej (szójatej vagy… Tovább »

Kínai ötfűszeres grillcsirke

Hatalmas tévhit, hogy grillcsirkét csak grillsütőben lehet elkészíteni. Ráadásul akár hétköznap is elkészíthető, nem kell más hozzá, mint reggel előkészíteni, bepácolni, hűtőbe tenni. Majd kivárni a munkaidő végét, nyál csorgatva haza sietni és megsütni. Lássuk be, nagyanyáinknak sokkal nehezebb dolguk volt! Hozzávalók: 1 egész csirke ( kb 1,5 kg) 1 alma 1 ágacska rozmaring A pácléhez:… Tovább »

Foci nasi

Ilyenkor a ködös zimankóban, mikor elegem van a téli mínuszokból és nyárra, napsütésre, friss zöldségekre vágyom, elég mártogatva lehunyt szemmel az ízeket élveznem és máris a nyárra gondolok.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!