Culinartz

Avokádó krém

A körteformájú, kissé rücskös felületű avokádót Izraelben, Közép-Amerikában, Spanyolországban termesztik. Alligátorkörtének is nevezik. Gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. (forrás… Tovább »

Avokádós, gránátalmás csirke-bazsalikomos jázmin rizzsel

Most, hogy hosszabbodnak a nappalok egyre többet gondolok a fürdőruha szezonra. El kellene felednem a finomságos süteményeket és csak könnyű kalória szegény ételekre átállnom. Megpróbálom… Fogtam egy csirkemell filét megsóztam, belemasszíroztam egy kis chili olajat, egy kevéske dijoni  mustárt és félre tettem. Készítettem hozzá egy könnyű mindentbele salátát a következő hozzávalókkal: 1 avokádó, firss bazsalikom,… Tovább »

Avokádós csirkemell parmezános leveles tésztában

Azt hiszem régen találtam ilyen gyors, egyszerű és különleges receptet. Igazi vendégváró, de ha csak magunkat szeretnénk megörvendeztetni és degeszre enni, akkor is kiváló. Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb csirkemell 5 db avokádó 2 csomag újhagyma fél liter főzőtejszín fél kg paradicsom 10 dkg parmezán 50 dkg mélyhűtött leveles tészta egy csokor petrezselyem 1 db… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!