Culinartz

Prosciutto e melone, avagy sárgadinnye sonkával

A világ egyik leghíresebb és talán legkönnyebb dinnyeétele a sárgadinnye levegőn szárított sonkával. A prosciutto e melone a sós és az édes ízek tökéletes házassága. Elkészítése igazán nem igényel tudást. Gyerekjáték a dinnyét megszabadítani a magjától, szeletekre vágni és egy jobb fajta levegőn érlelt sonka hajszálvékony szeleteivel tálalni. Némi kreativítással lehet kombinálni bazsalikommal, rucolával, balzsamecettel…. Tovább »

Tökvirágos, mascarponés, diós, pisztáciás spaghetti

Első látszatra nem tűnik másnak, mint egy sima carbonara, azaz szénégető spaghettinek. De elárulom, hogy távolról sincs köze hozzá. Munkaidő végén betértem kedvenc zöldségesemhez, akinek hosszú évek során törzsvásárlója voltam, majd elsodort minket az élet. Néhány hónapja viszont újra rátaláltam, ugyanis útba esik jövet-menet 🙂 Hogy miért is említem meg őt? Elsősorban, mert fantasztikus áruval… Tovább »

Paradicsomos zöldfűszeres szellő pie

Ez esetben nem bonyolítottam túl a sütés-főzést. Már az  előző pie sütésekor is elhatároztam, hogy hamarosan elkészítem az egyszerű paradicsomos változatát. Pikk-pakk pillanatok alatt elkészültem vele, mire ezt a posztot megírom már nyoma sem maradt. Kipróbálnátok? Kipróbáljátok? Próbáljátok ki, garantált a siker!  ... Tovább »

Avokádós, gránátalmás csirke-bazsalikomos jázmin rizzsel

Most, hogy hosszabbodnak a nappalok egyre többet gondolok a fürdőruha szezonra. El kellene felednem a finomságos süteményeket és csak könnyű kalória szegény ételekre átállnom. Megpróbálom… Fogtam egy csirkemell filét megsóztam, belemasszíroztam egy kis chili olajat, egy kevéske dijoni  mustárt és félre tettem. Készítettem hozzá egy könnyű mindentbele salátát a következő hozzávalókkal: 1 avokádó, firss bazsalikom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!