Mindennap születhetnek új receptek. Főleg, ha szinte semmi sincs a hűtőben csak egy kis édeskömény és darált hús. Ennyi is elég a kísérletezéshez és kellemes meglepetésben lesz részünk. Mindenki belakmározik a remek édesköményből, ami sütés után már nem olyan erős. Mindenki elámul, mert még sohasem evett ehhez hasonló finomat. Hozzávalók: 3 fő részére 1… Tovább »
Sült édeskömény darált hússal
Mindennap születhetnek új receptek. Főleg, ha szinte semmi sincs a hűtőben csak egy kis édeskömény és darált hús. Ennyi is elég a kísérletezéshez és kellemes meglepetésben lesz részünk. Mindenki belakmározik a remek édesköményből, ami sütés után már nem olyan erős. Mindenki elámul, mert még sohasem evett ehhez hasonló finomat. Hozzávalók: 3 fő részére 1… Tovább »

Az úgy szokott történni, hogy sütök-főzök, főzök-sütök. Majd gyűlnek a megíratlan posztok, jegyzetek, fényképek és csak gyűlnek és gyűlnek. Talán lustaság, talán jóllakottság vagy elégedettség miatt a posztok megírása tolódik. A húsgolyókkal is ez történt. Többször is elkészítettem már, sőt ringbe szálltam vele a Nol Tv nyereményeiért, de valahogy még soha nem sikerült az illatos húsgolyóknak eljutniuk…
Ilyen hűvös őszi napokon jól esik este egy forró sütőtök leves. Nem csak zamatos, de vitamindús immunerősítő. Gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C- és E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban és karotinban. Ásványi anyagok bő forrása is: magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma Egyszerűen elkészíthető, némi fantáziával pedig tányérunkra varázsolhatunk egy keveset az évszak csodálatos…
Igazi ínycsiklandozó vacsorát sikerült összeütnöm néhány perc alatt. Hozzávalók: 20 dkg friss erdei gomba, 1 dl olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál liszt, só, fehérbors, frissen vágott petrezselyemzöld, ruccola pirítós kenyér. A gombát megtisztítom, felaprítom. A forró olajban megforgatom a gombát, sózom, borsozom, megszórom kevés liszttel, majd felöntöm a fehérborral. “Zsírjára” párolom és megszórom…
Legutóbb egy hatalmas steak mellett fogyasztottam, burgonyát mártogatva....