Culinartz

Statisztikák és a paprikás krumpli

Minden blogger nap mint nap a statisztikáit böngészi. Jómagam meglesem  a keresőszavakat is, amelyek az oldalra vezetik az olvasókat. Az elmúlt napokban rengetegen kerestek a “paprikás krumplira”. Nosza! Adott. Mindenképpen paprikás krumplit kell főznöm, annak ellenére, hogy az első ilyen kísérletem kolosszális kudarcba fulladt. Annyira mély nyomokat hagyott bennem, hogy minden egyes alkalommal eszembe jut… Tovább »

Gnocchis cukkini krém(leves)

Még mindig cukkini, ezúttal egy kis krémleves eltérően a többitől. Gnocchival. Laktató. Hozzávalók  a leveshez 1/2 kg cukkini, 1 dl friss tejszín, kb. 50g répa, 2 szál vékony póréhagyma, egy fél kiskanál keményítő, vaj, só, bors a gnocchihoz 200 g héjában főt burgonya, 80 g tökmagliszt, vaj, kakukkfű, só Az apróra vágott  zöldségeket  vajon kissé megdinszteltem,… Tovább »

Bárányhússal rakott cukkinis padlizsán

Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön  a padlizsán és a cukkini szezonja! Jöhet kamionnyi mennyiségben mindkettő, nem unnám el soha és nem is készítenék kétszer egyforma ételt belőlük. Ez az egy kivétel, mert ezt az ízletes rakottságot nagyon sokszor elkészítem. Aki nem érti miért,… Tovább »

Sült zöldségek

A látszat senkit se tévesszen meg, a tál számos zöldséget rejteget: padlizsán, paprika, hagyma, burgonya, cukkini. Csupán dekoratívan akartam befejezni cukkini és paradcsom réteggel… nem adhatom alább: ha pompás zamatokkal kényeztetem az ízlelőbimbókat, a szemek is követelik részüket! Határozottan egyik kedvenc nyári vacsorám: gyors és egészséges, nem utolsó sorban előnye, hogy nem kell a meleg… Tovább »

Hat hagymaleves

Ha egyszerű és mutatós levesre vágytok, melegen ajánlom kipróbálni, főleg ilyenkor a medvehagyma szezonban. A remek vendégváró, kiadós leves nem fog csalódást okozni senkinek! Hozzávalók ( kb. 5 liter): 4 közepes fej vöröshagyma, 4 közepes burgonya, 1 fej fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 1 kisebb csokor medvehagyma, 1 csomag újhagyma, 1 kis csokor metélőhagyma, 1 csokor… Tovább »

Medvehagymás frittata

A frittatát az omlett ősének tekintik. Elkészítését a serpenyőben kezdik, mikor a tojás összeáll, sütőben sütik tovább, recepttől és mennyiségtől függően. A húsnélküli frittata fontos eledele a “hálaadásnak”, ilyenkor zöldségekkel készítik. Számtalan variációja létezik, az eredeti olasz frittata hozzávalói: sonka, édes pepperoni, fontina sajt, hagyma, fokhagyma. Fontos, hogy a hozzáadott alapanyagok ne tartalmazzanak folyadékot, ezért… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!