Culinartz

Camembertes pecsenye fahéjas szilva mártással

Fordult már elő nem is egyszer, hogy a legnagyobb gondot egy-egy étel elnevezése okozza. Most is így jártam, ám ha van valakinek egy jobb ötlete álljon elő vele! Délelőtt még fogalmam se volt mi készül ebédre, csak szépen kiklopfoltam 4 szelet rövidkarajt, majd enhény besózva betettem a hűtőbe és mentem dolgomra. Legrosszabb esetben rántott hús… Tovább »

Tarjás tortilla

Néha alaposan meg kell erőltetnem magam, hogy kitaláljam mi legyen vacsorára. Addig még rendben, hogy készítek egy gyors krémlevest, amit újabban imádok viszont egy  ilyen levessel nem jutok messzire. Nehéz cupákokkal sem terhelném minden esetben a szervezetem így adódott most, hogy nekiálltam tortilla készítésnek. 15 dkg liszt, 2 ek olaj, 1 kk sütőpor, só, langyos… Tovább »

Póréhagyma leves édesköménnyel

Felesleges regélni ehhez a gyors és annál finomabb leveshez. Hozzávalók: 2 adaghoz elegendő fél édeskömény gumó, egy szál póréhagyma, olívaolaj, lágy sajt darabok (camambert vagy gruyere), fél liter alaplé, fél deci tejszín (elhagyható). Kettévágok egy édeskömény gumót majd felét vékony szeletekre vágom. Vékony karikákra vágom a póréhagymát és kevés olívaolajon az egészet  megfonnyasztom. Felengedem az… Tovább »

Szezámmagos batyuban sült camembert, saláta ágyon

Sok háztartásban már hagyomány, hogy camembert sajtot csakis rántva lehet elkészíteni. A házi tündérek fantáziája pedig a kész majonézen túl legfeljebb az áfonyalekvárig terjed. Meg kell hagyni mai merényletem e penészes sajt ellen nem kifejezetten kifinomult gourmet cselekedet volt de összességében mégis közlésre alkalmasnak találtatott. Hozzávalók: camembert sajt, vajas tészta, 1 tojás sárgája, szezámmag, körte,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!