Culinartz

Birsalmás vörös áfonya chutney

Rém egyszerű, roppant gyors és mennyeien finom! Valójában darabos fűszeres lekvár, amit főnként húsokhoz használok, de hozzáilló zölségekkel, sajtokkal mártogatósként is megállja helyét és nem utolsó sorban kiválló Karácsonyi ajándék! Egy birsalmát négybe vágva megfőztem, majd megpucoltam kicsumáztam és kockákra vágtam. Kevés olívaolajon egy kis fej hagymát üvegesre pároltam rádobtam a birs kockákat, csurgattam rá… Tovább »

Rebarbara chutney

Amikor  a piaci asztalokon megjelenik a medvehagyma már tudom, hogy kevés időt kell várnom és érkezik a rebarbara is. Eddig nem túlzottan variáltam vele egyszerűen egy kis cukor és citromlé és már fogyasztottam is. Megfogadtam magamban, hogy idén egészen másképp lesz: kísérletezni fogok. Rebarbarával. Az első adag vásárlásának pillanatában már eldöntöttem: chutney-val kezdek. Az édes-savanyú… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!