Culinartz

Túrógombóc házi túróból

Ha régóta dédelgetett álmom már teljesült volna akkor minden bizonnyal úgy kezdeném: a napnál is korábban Riska bőgésére ébredtem… ám városi lány lévén egyelőre be kell érnem a piacon beszerzett friss tejjel. Mert bizony a túróm tejből készül egy ideje. Mégpedig a konyhámban. 4 liter rendes tejet két nap alatt megaltatok, nagy felületű edényben,  majd… Tovább »

Részeges gyümölcsleves

Naná, hogy a várva várt nyári melegben jéghideg gyümölcslevesre vagyok a legjobban vevő. Nincs bevált receptem, nem követek semmi leírást, csak azt teszek bele, amit éppen jónak tartok. Konkrét mennyiséget nem tudok megadni annak ellenére, hogy a kezeimet már többszörösen hitelesítettem 20 dekára 🙂 Most már kezdem érteni miért mondta régen Édesanyám is és a… Tovább »

Csintalan palacsinta spirálok

Édes a szájam! Oda és vissza vagyok mindenért ami édes. Gondolom ez a rendszeres olvasók és követők előtt nem titok. Édesség utáni vágyam kielégítendő a palacsintánál döntöttem. Bekevertem gyorsan egy kis adagot ( ezt most nem részletezném, palacsintát mindenki tud sütni). Tényleg kis adag volt, mert még bízom az idei strandszezonban. Ki is sütöttem az… Tovább »

Japán tiramisu- matchával és rózsás cseresznyével

Ezúttal sem hagyományos tiramisut készítettem. Nem én lennék ha görcsösen kapaszkodnék a receptekbe. Köztudott Japán iránti rajongásom is. Egyszer eljutok a zen, a sintó és a sushi országába is mégpedig cseresznyevirágzáskor és sushit fogok fogyasztani a Mjógi hegy lábánál levő Szakura no Szatoban (Cseresznyefalva), ahol több mint ötezer cseresznyefa található ugyanis ez Japán legnagyobb cseresznyevirág néző helye…. Tovább »

Rózsás cseresznyelekvár

“Megérett a cseresznye piroslik az ágon. Ezer piros csengettyű csilingel a fákon.”   Zelk Zoltán Cseresznyelekvár vagy inkább cseresznyés zselé?  Mindegy minek is nevezem egy a lényeg roppant egyszerűen készült. Megmostam a cseresznyét és kimagoztam. Egy kiló cseresznyére számítva  3 deci vízbe tettem 3 evőkanál nyírfacukrot és egy 3:1 zselésítőt. Felforraltam, majd 5 perc főzés után… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!