Culinartz

Brownie, labruscós-rumos fekete áfonyával

Végre elérkezett a hétvége és eljutottam a szentélyembe Imádok a konyhában időzni, főleg amikor sehova se kell rohanni, kellően rápihenek és izzíthatom a sütőt, előkerülhet minden finom hozzávaló amit a hétköznapi rohanás közepette “majd csak jó lesz valamire!” gondolattal hazahozok. Elérkezettnek éreztem az időt egy kis lelkiismeret furdalást okozó kalória bomba elkészítéséhez! Brownie! Már annyira… Tovább »

Adni jó! – a torták Tortája

Akkor is ha hihetetlennek hangzik létezik az az édesség, ami elvarázsol, mosolyra fakaszt, örömöt okoz olyannyira, hogy bologságig lehet jutni. Amikor az ember olyan mennyei süteménybe kóstol, amitől szinte felsír akár az újszülött és táncot kezdenek lejteni az ízlelőbimbói, csak egy dologra tud (még) gondolni-már ha tud ilyen állapotban gondolkozni: bárcsak az igazán közelálló szerettei… Tovább »

A világ legdrágább desszertje

Ennek a desszertnek az árát nem kizárólag a különleges hozzávalók: több fajta csokoládé, a pezsgőzselé, ritkaságnak számító pezsgőkaviár és a kivételes kiszolgálás emeli a csillagos égbe, hanem az ehető arany díszítések és a 2 karátos gyémánt is, amelyet az étkezés után a tehetős ínyencek magukkal vihetnek. Marc Guibert-et, a Lindeth Howe Country House Hotel séfjét… Tovább »

Hideg…langyos…meleg…forró- Brownie

ez a gyerekkori játék jutott eszembe a minap. Így persze nem is csoda, hogy a játékot tányérra komponáltam. Irgalmatlanul vágytam valami izgalmasan finomra, édesre, forróra és hidegre; nem maradt más, mint magarma zárni a konyha ajtót. Brownie kicsit másképp, ahogyan én komponáltam. Hozzávalók, amit éppen találtam: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4… Tovább »

Isler-linzer variációk

Nem, nem nem elírás! Az isler és a linzer, majdhogynem egyformák. Elkészítésük csak az utolsó lépésben ágazik ketté. Mindkettő alapja ugyanaz a tészta. 60 deka lisztet eldolgozunk 40 deka vajjal, két tojássárgájával és egy egész tojással, majd egy órácskára hűtőben pihentetjük. Kinyújtom és a kívánt formára szaggatom,  majd 200 fokon negyed óra alatt megsütöm. Fodros… Tovább »

Édes álom- öt perc alatt

Hozzávalók: 12 dkg keserű csokoládé, 2/3 bögre cukrozott sűrített tej, 1 evőkanál víz, 1 bögre mogyoró vagy dió, durvára vágva-esetleg pirítva. 1 teáskanál vanília. Mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a csokoládét, keverjük simára majd tegyük bele a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, hagyjuk megszilárdulni (hűtőben kábé fél óra), majd csinos harapnivaló kockákra vágjuk. Vigyázat! Életveszélyesen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!