Ha valamit imádok az a cukkini (és a padlizsán). Cukkini jöhet rántva, marinálva, töltve, rakottan , grillezve, húsgolyóban, levesnek, tésztával, padlizsánnal, pisztáciával, brokkolival de még nyersen is. Semleges ám finom íze miatt rengeteg módon felhasználható és szinte az összes fűszert jól viseli, sárfránytól az izsópig, rozmaringtól az oregánóig minden jól áll neki. Nem tudok soha ellenállni a… Tovább »
Rakott cukkini csőben sütve
Ha valamit imádok az a cukkini (és a padlizsán). Cukkini jöhet rántva, marinálva, töltve, rakottan , grillezve, húsgolyóban, levesnek, tésztával, padlizsánnal, pisztáciával, brokkolival de még nyersen is. Semleges ám finom íze miatt rengeteg módon felhasználható és szinte az összes fűszert jól viseli, sárfránytól az izsópig, rozmaringtól az oregánóig minden jól áll neki. Nem tudok soha ellenállni a… Tovább »

Bizony előfordul, hogy történik olyasmi, amitől az ember lelke nevet, esetleg még dalra is fakad. Ha pedig a gyomor is éhes hozzá a kezek pedig elkezdenek főzni, olyankor nincs idő gondolkozni, nincs menekvés! Nyelv sem marad szárazon. Beindulnak az érzékszervek: az orr illatversenyt érez, a fülek pedig külön életet élnek egy távoli hangverseny teremben. Mivel…
Imádom a cukkinit, imádom a cukkinit, imádom a cukkinit, imádom a cukkinit, imádom a cukkinit és imádom a cukkinit! Roppant egyszerű és egészséges, nem utolsósorban rendkívül finom. Hozzávalók 4 zsenge cukkini, 1 hatalmas fej hagyma, 3 dl alaplé, 2 kanál tejföl, 50 g Basmati rizs, olívaolaj, reszelt parmezán, só, bors. Ragozható egy kis majorannával, petrezselyemzölddel,…
Még mindig cukkini, ezúttal egy kis krémleves eltérően a többitől. Gnocchival. Laktató. Hozzávalók a leveshez 1/2 kg cukkini, 1 dl friss tejszín, kb. 50g répa, 2 szál vékony póréhagyma, egy fél kiskanál keményítő, vaj, só, bors a gnocchihoz 200 g héjában főt burgonya, 80 g tökmagliszt, vaj, kakukkfű, só Az apróra vágott zöldségeket vajon kissé megdinszteltem,…
Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön a padlizsán és a cukkini szezonja! Jöhet kamionnyi mennyiségben mindkettő, nem unnám el soha és nem is készítenék kétszer egyforma ételt belőlük. Ez az egy kivétel, mert ezt az ízletes rakottságot nagyon sokszor elkészítem. Aki nem érti miért,…
Sajnos hatalmas tészta fan vagyok aminek mindig érzem a hátrányát, főleg így fürdőruha szezonban. Persze nem csak hiúsági okokból, de igyekszem minél kevesebb lisztet, tésztát fogyasztani. Hátha ránevelődök az egészséges életmódra. Mindig elgyengülök és amit sikerül megállnom a desszertek, sütikék esetén azt soha sem tudom elérni egy jó kis tésztánál. Védekezésképpen, mivel más nem marad,…
Nem először készítek és nem is először posztolok brokkoli levest. A krémleveseken belül is első számú kedvencem, így aztán szinte biztos, hogy hetente egyszer étrendembe iktatom. Jótékony vitaminjait is felsoroltam már előzőleg. Ezúton sem tértem el nagyon a bevált receptemtől csak hozzáadtam egy kevés cukkinit és krémes állagát növeltem egy kevés tejszínnel. Egy karcsú cukkinit…
Az úgy szokott történni, hogy sütök-főzök, főzök-sütök. Majd gyűlnek a megíratlan posztok, jegyzetek, fényképek és csak gyűlnek és gyűlnek. Talán lustaság, talán jóllakottság vagy elégedettség miatt a posztok megírása tolódik. A húsgolyókkal is ez történt. Többször is elkészítettem már, sőt ringbe szálltam vele a Nol Tv nyereményeiért, de valahogy még soha nem sikerült az illatos húsgolyóknak eljutniuk…
Bár a cukkini szezonnak sajnos már vége a frissen zöld fényes cukkini mindig el tud csábítani. Sok esetben mikor a kosaramba kerül fogalmam sincs mi fog belőle készülni. A minap rám tört a leves ehetnék. Nem sokat gondolkoztam miután felmértem a lehetőségeimet: két cukkini, friss bazsalikom, miegymás és rögtön hozzáláttam könnyen emészthető (és zsírégető) ám…