Culinartz

Csokoládéfagylalt mókuscsemegével

Ha kánikula, akkor bizony fagyi és nem a multitrutyiból, hanem igazi házi. Most már belátom, jó befektetés volt ez a kis kütyü és nem igaz, hogy csak az ötszámjegyű árcédulás fagylaltgépekkel lehet minőséget elérni, nem igaz. Ez egy átlagos gép, maximum 1 liter fagylaltot lehet benne készíteni, nem is kell több így legalább nap mint… Tovább »

Újkrumpli és dió pesto

Unod az újkrumplit vajban petrezselyemzölddel? Készíts hozzá dió pestót. Maréknyi diót piríts fedő alatt. Adj hozzá kevés fenyőmagot, reszelt parmezánt. Az egészet dobd mozsárba, törd össze alaposan, adj hozzá egy kortynyi olívaolajat. Én csurgattam rá egy kevés mézet. Fűszereztem chilivel és nigella maggal. Só nem is kell hozzá. Mire készen lettem a vajas vízen puhára… Tovább »

Moszkauer

Beigli, flódni, rugelach, zserbó, gyümölcskenyér, puha kalács mind mind finomság amit örömmel készítek el ám az igazi kedvencem a moszkauer. Így hát megleptem ma reggel magam egy kisebb adaggal. V I G Y Á Z A T! Eszméletlenül finom, de sajnos kalóriabomba! Hozzávalók: kb 10.15 dkg durvára vágott dió és mogyoró 5 dkg kandírozott narancshéj… Tovább »

Göngyölt palacsinta

Ezt a palacsintát kizárólag csak az próbálja ki, aki már végképp nem tudja miképpen felhasználni a sok kisütött palacsintát és rengeteg idővel rendelkezik. Az is nekiállhat elkészítésének, aki már nagyon unja a sima túrós, lekváros, fahéjas verziót és imád a konyhában alkotva időzni. Hozzávalók: 12 db kész palacsinta, a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 15… Tovább »

Tönkölybúzás árpakenyér dióval

Alighanem az őskenyér egyik változatát sikerült elkészítenem, ugyanis már Platón is említést tett arról miként vált az árpa az ókoriak legfőbb táplálékává, mi több a mítosz szerint árpával mutattak be áldozatot Demeter az aratás és földművelés Istennőjének is, kifejezetten az ő kérésére. Egészen biztos vagyok: a lehető legegészségesebb kenyeret sikerült létrehoznom. Hozzávalók: 300g kovász*, 300g… Tovább »

Tökvirágos, mascarponés, diós, pisztáciás spaghetti

Első látszatra nem tűnik másnak, mint egy sima carbonara, azaz szénégető spaghettinek. De elárulom, hogy távolról sincs köze hozzá. Munkaidő végén betértem kedvenc zöldségesemhez, akinek hosszú évek során törzsvásárlója voltam, majd elsodort minket az élet. Néhány hónapja viszont újra rátaláltam, ugyanis útba esik jövet-menet 🙂 Hogy miért is említem meg őt? Elsősorban, mert fantasztikus áruval… Tovább »

Citromos mézes csirkecomb, sóska pestós tagliatellével

Nem is tudnám megmondani mi kerített jobban hatalmába! A versenyszellem, a nyerni vágyás, vagy egyszerűen csak a pavlovi reflexeim diktáltak Mautner Zsófia kedvenc nyári levesét megtekintve. Rögtön elhatároztam, hogy a sóska-dió-csirke triót asztalra komponálom. Nem bántam meg! Hozzávalók: csirke comb ( 2 egész), 1 citrom leve, 2 evőkanál méz, fokhagyma, só, bors. A citrom levét összekeverem a… Tovább »

Rugelach

A Rugelach eredetileg lengyel hanukai sütemény. Krémsajt helyett egyszerűen néhány kanál tejfölt kevertek a liszthez, cukrozott dióval töltötték.... Tovább »

Édes álom- öt perc alatt

Hozzávalók: 12 dkg keserű csokoládé, 2/3 bögre cukrozott sűrített tej, 1 evőkanál víz, 1 bögre mogyoró vagy dió, durvára vágva-esetleg pirítva. 1 teáskanál vanília. Mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a csokoládét, keverjük simára majd tegyük bele a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, hagyjuk megszilárdulni (hűtőben kábé fél óra), majd csinos harapnivaló kockákra vágjuk. Vigyázat! Életveszélyesen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!