... Tovább »                
            Almás zellekrémleves
                ... Tovább »                
            
                ... Tovább »                
            
                Ha kánikula, akkor bizony fagyi és nem a multitrutyiból, hanem igazi házi. Most már belátom, jó befektetés volt ez a kis kütyü és nem igaz, hogy csak az ötszámjegyű árcédulás fagylaltgépekkel lehet minőséget elérni, nem igaz. Ez egy átlagos gép, maximum 1 liter fagylaltot lehet benne készíteni, nem is kell több így legalább nap mint… Tovább »
                
            
                Unod az újkrumplit vajban petrezselyemzölddel? Készíts hozzá dió pestót. Maréknyi diót piríts fedő alatt. Adj hozzá kevés fenyőmagot, reszelt parmezánt. Az egészet dobd mozsárba, törd össze alaposan, adj hozzá egy kortynyi olívaolajat. Én csurgattam rá egy kevés mézet. Fűszereztem chilivel és nigella maggal. Só nem is kell hozzá. Mire készen lettem a vajas vízen puhára… Tovább »
                
            
                Beigli, flódni, rugelach, zserbó, gyümölcskenyér, puha kalács mind mind finomság amit örömmel készítek el ám az igazi kedvencem a moszkauer. Így hát megleptem ma reggel magam egy kisebb adaggal. V I G Y Á Z A T! Eszméletlenül finom, de sajnos kalóriabomba! Hozzávalók: kb 10.15 dkg durvára vágott dió és mogyoró 5 dkg kandírozott narancshéj… Tovább »
                
            
                Ezt a palacsintát kizárólag csak az próbálja ki, aki már végképp nem tudja miképpen felhasználni a sok kisütött palacsintát és rengeteg idővel rendelkezik. Az is nekiállhat elkészítésének, aki már nagyon unja a sima túrós, lekváros, fahéjas verziót és imád a konyhában alkotva időzni. Hozzávalók: 12 db kész palacsinta, a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 15… Tovább »