Culinartz

Korpás kifli megrakva

Bevallom a blog első posztja óta egy kezemen tudnám megszámolni hányszor  vásároltam bolti kenyeret, péksüteményt. Valójában egy sikeres kenyér sütés volt a blog indítója is, akkor meg miért is vásárolnék ilyen felfújt izéket? 🙂 Akik kicsit is odafigyelnek az étkezésre azok tudják élelmi rostokra szükség van. Akik pedig nagyon, azok maguk sütik a mindennapi betevőt… Tovább »

Pasta e basta! – penne édeskömény szószban

Ha Móriczra igaz volt, hogy nem élhet muzsikaszó nélkül, rám az igaz, hogy nem élhetek pasta nélkül. Tészta minden mennyiségben (no ez egy ideje túlzás!), formában, ízben…. Mindig különös érzések töltenek el tészta főzés közben ugyanis az  olasz temperamentum és életfelfogás is igazán közel áll a szívemhez. Így aztán semeddig se tart  felvenni a Dolce vita!életérzést… Tovább »

Sült édeskömény darált hússal

Mindennap születhetnek új receptek. Főleg, ha szinte semmi sincs a hűtőben csak egy kis édeskömény és darált hús. Ennyi is elég a kísérletezéshez és kellemes meglepetésben lesz részünk. Mindenki belakmározik a remek édesköményből, ami sütés után már nem olyan erős. Mindenki elámul, mert még sohasem evett ehhez hasonló finomat. Hozzávalók: 3 fő részére   1… Tovább »

Póréhagyma leves édesköménnyel

Felesleges regélni ehhez a gyors és annál finomabb leveshez. Hozzávalók: 2 adaghoz elegendő fél édeskömény gumó, egy szál póréhagyma, olívaolaj, lágy sajt darabok (camambert vagy gruyere), fél liter alaplé, fél deci tejszín (elhagyható). Kettévágok egy édeskömény gumót majd felét vékony szeletekre vágom. Vékony karikákra vágom a póréhagymát és kevés olívaolajon az egészet  megfonnyasztom. Felengedem az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!