Culinartz

Csokoládéfagylalt mókuscsemegével

Ha kánikula, akkor bizony fagyi és nem a multitrutyiból, hanem igazi házi. Most már belátom, jó befektetés volt ez a kis kütyü és nem igaz, hogy csak az ötszámjegyű árcédulás fagylaltgépekkel lehet minőséget elérni, nem igaz. Ez egy átlagos gép, maximum 1 liter fagylaltot lehet benne készíteni, nem is kell több így legalább nap mint… Tovább »

Csokoládéfagylalt

Mivel végre nyár van, kísérletezgetek. Fagyival. Van valaki aki nem szereti a csokoládét? Főleg jeges formában imádom most, hogy végre nyárba fordult az időjárás. És imádom a fagylaltos naplementéket! Már csak egy szép sárgába boruló napraforgó mező hiányzik, erre nagyobb az esélyem, mint mondjuk egy fehér homokos tengerparthoz 🙂 2 kis pohár tejföl (20%-os) 2… Tovább »

Matchás fagylalt nyári záporral

Nem  több mint egy hónapja még dideregtem a hóesésben, vacogtak a fogaim és vágytam a melegre. Meg is fogadtam magamnak az első adandó alkalommal Gombóc Artúrrá válok és tele eszem magam finom fagyival. Persze nem olyan multi dobozosról ábrándoztam! És még csak nem is főzöttnek és olasznak csúfolt fagyasztott cukros színezett vízről. Szájam íze szerint… Tovább »

Parmezános pisztácia fagylalt

A pikáns fagylaltok egyre nagyobb teret szorítanak a hétköznapi étrendekben is. Mértékkel még a zsírpárnákat sem növeszti, ráadásul ez a fagylalt sós, így aztán ki is került a rettegett édességek köréből 🙂 A pisztácia és a parmezán együtt igen markáns íz, ezért kevés mennyiségben is kiváló kiegészítője a nyári étkezésnek. Fel lehet használni akár előételként,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!