Culinartz

Chilis mézes pulykacsíkok menta pestós újkrumplival

Hát persze ismét megjártam! Piacozás és cipekedés után pihegtem, hogy “és akkor mi lesz a vacsorám ? ” A zöldborsót kifejteni nem éppen volt ínyemre való feladat. Nemes egyszerűséggel nem bírtam volna most elbíbelődni korgó gyomorral. Ott tartottam, hogy ha nem én főzök magamnak, akkor toporogni kezdek magammal szemben állva, hogy  vacsorát akarok rögtön-most-azonnal! Így… Tovább »

Spaghetti alla genovese

Van egy álmom. Visszatérő. Akár egy igazi olasz Mamma minden nap kora hajnalban kelek, bemegyek a kis boltocskámba, felkötöm a köténykémet és délig sürgök-forgok a konyhán. A déli harangszó kondulására minden tálalva a hatalmas ragyogó üvegpultban, kitárom a zöld spalettát ömlik be a ragyogó napfény és a kis térre árad ki az ellenállhatatlan pestó illat…. Tovább »

Barackos mentás csirkemell falatkák

Az estebédem csak a ragyogó őszi napfény ihlette, mint amilyenben ma volt részem. Rém egyszerű volt elkészíteni. 2 db filézett csirkemellet enyhén megklopfoltam, megsóztam, majd félre tettem. 4 db alaposan megmosott barackot forró vízbe mártottam néhány másodpercre és lehúztam a héját, kimagoztam és darabokra vágtam. Egy hatalmas csokor mentából, kevés fenyőmaggal és pisztáciával mézes menta… Tovább »

Menta pesto

A megmosott menta leveleit lecsipkedem a szárról. Mozsárba teszem, csurgatok rá mézet, csöpögtetek egy kis lime levet és alaposan összedolgozom. Kitűnő friss gyümölcsön, leginkább ananásszal kedvelem, de a bodzaszörpöt is megvadítottam vele. Éredemes kipróbálni fenyőmaggal és sótlan pisztáciával is. Ezeket is beleteszem a mozsárba és együtt töröm, aprítom, keverem. Remek ízt ad például az asztalt… Tovább »

Szezámmagos batyuban sült camembert, saláta ágyon

Sok háztartásban már hagyomány, hogy camembert sajtot csakis rántva lehet elkészíteni. A házi tündérek fantáziája pedig a kész majonézen túl legfeljebb az áfonyalekvárig terjed. Meg kell hagyni mai merényletem e penészes sajt ellen nem kifejezetten kifinomult gourmet cselekedet volt de összességében mégis közlésre alkalmasnak találtatott. Hozzávalók: camembert sajt, vajas tészta, 1 tojás sárgája, szezámmag, körte,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!