Culinartz

Kápiás padlizsánkrém

Nem, ez nem zakuszka és nem ajvár. Ez padlizsánkrém. Kápiával és rengeteg illatos zöldfűszerrel. Hozzáteszem pikáns kis kence aminek egyetlen egy hátránya van: nem lehet belőle eleget készíteni. Elsőre macerásnak tűnik (elkészíteni könnyebb, mint most megírni) ne ijesszen el senkit, mert  a végeredmény lenyűgöző. Hozzávalók: 2 db gyönyörű padlizsán ( többet érdemes sütni ugyanis a… Tovább »

Avokádó krém

A körteformájú, kissé rücskös felületű avokádót Izraelben, Közép-Amerikában, Spanyolországban termesztik. Alligátorkörtének is nevezik. Gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. (forrás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!