... Tovább »
Spagetti, nero del mare
... Tovább »
... Tovább »
Lesz egy hatalmas kertem, temérdek illatozó fűszerrel. Oda fogok esténként kiülni pihenni… lesz ott minden akár a mesékben: erdő illatú boróka, fényűző izsóp, gyógyító oregano, kedves rozmaring, gondűző tárkony és a legillatosabb csombor mellett számos aromás fű. Igazi misztikus kertecske lesz tele meglepetésekkel. Kizárólag saját használatra, mert annyira imádom a friss zöldfűszerek adta varázslás lehetőségét…. Tovább »
Néhány éve egy hosszú influenzából lábadozva főzelékre vágytam. Be is tértem az egyik csili-vili üvegpalotában lévő főzelékeshez és pechemre kértem egy zöldbab főzeléket fasírttal. Bepótoltam vele mindent ami kimaradt a Nagyi főztje által kiiktatott menzából. A fasírtnak nevezett valamiről pedig egyenesen Toldi malomköve jutott eszembe. Vízválasztó pillanatok voltak, azóta gondolni sem bírok a zöldbab főzelékre…. Tovább »
Csupán attól római, hogy először spenótot túróval ötvözve Rómában ettem sok sok évvel ezelőtt. A spenótot már egészen pici korom óta kedvelem, Rómát pedig egyenesen imádom! Vannak soha nem múló igaz szerelmek. Róma bizony egyike szerelmeimnek 🙂 Így érthető, hogy ha alkalom adódik megpróbálok egy ízt, egy illatot visszacsempészni a hétköznapokba azokból a vakációkból amelyeket… Tovább »
Már annyira belejövök a túró és sajt készítésébe, hogy lassan vezetékes víz helyett tejcsapot fogok igényelni a vízművektől. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia! Leírhatatlanul finom! A sajt készítésről már egész bőven beszámoltam itt. Nos ez alapján készült egy kisebb adag annyi különbséggel, hogy csak egy éjszakára hagytam sófürdőben majd fél napig hűtőben szikkadni. Egyszerűen nem… Tovább »
Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön a padlizsán és a cukkini szezonja! Jöhet kamionnyi mennyiségben mindkettő, nem unnám el soha és nem is készítenék kétszer egyforma ételt belőlük. Ez az egy kivétel, mert ezt az ízletes rakottságot nagyon sokszor elkészítem. Aki nem érti miért,… Tovább »
Erről a levesről már igazán nem tudom eldönteni hova soroljam: andalúz mivel az alapjait a cordobai salmorejo (ejtsd: salmorého) adja, toszkánná teszi a bazsalikom és akkor a hozzáadott parmezánról nem is beszélek. Nem tudom eldönteni andalúz vagy toszkán, spanyol vagy olasz. Legyen spanyol-olasz!-akárcsak a ma esti foci EB meccs. Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 150… Tovább »
Nem először készítek és nem is először posztolok brokkoli levest. A krémleveseken belül is első számú kedvencem, így aztán szinte biztos, hogy hetente egyszer étrendembe iktatom. Jótékony vitaminjait is felsoroltam már előzőleg. Ezúton sem tértem el nagyon a bevált receptemtől csak hozzáadtam egy kevés cukkinit és krémes állagát növeltem egy kevés tejszínnel. Egy karcsú cukkinit… Tovább »
Mindennap születhetnek új receptek. Főleg, ha szinte semmi sincs a hűtőben csak egy kis édeskömény és darált hús. Ennyi is elég a kísérletezéshez és kellemes meglepetésben lesz részünk. Mindenki belakmározik a remek édesköményből, ami sütés után már nem olyan erős. Mindenki elámul, mert még sohasem evett ehhez hasonló finomat. Hozzávalók: 3 fő részére 1… Tovább »
Ilyen hűvös őszi napokon jól esik este egy forró sütőtök leves. Nem csak zamatos, de vitamindús immunerősítő. Gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C- és E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban és karotinban. Ásványi anyagok bő forrása is: magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma Egyszerűen elkészíthető, némi fantáziával pedig tányérunkra varázsolhatunk egy keveset az évszak csodálatos… Tovább »