Culinartz

Póréhagyma leves édesköménnyel

Felesleges regélni ehhez a gyors és annál finomabb leveshez. Hozzávalók: 2 adaghoz elegendő fél édeskömény gumó, egy szál póréhagyma, olívaolaj, lágy sajt darabok (camambert vagy gruyere), fél liter alaplé, fél deci tejszín (elhagyható). Kettévágok egy édeskömény gumót majd felét vékony szeletekre vágom. Vékony karikákra vágom a póréhagymát és kevés olívaolajon az egészet  megfonnyasztom. Felengedem az… Tovább »

Pasta alla Norma

Itáliában bármilyen típusú étel fel tudja ébreszteni az érdeklődésemet. Legjobban a szicíliai gasztrónómia tud felcsigázni, nem hiába ugyanis a nagy kedvencem. Főként azért mert a “pasta” gyökerei is innen erednek, másrészt rajongom a sziget kiváló kultúrájáért, történelméért és természetesen, mint minden valamirevaló operarajongó Belliniért. Így aztán nem is kérdés: ha Pasta alla Norma készül a… Tovább »

Egyszerű paradicsommártás tésztára

Hozzávalók: 4 adag tésztára elegendő kb. 40 dkg hámozott natúr paradicsom (konzerv) szárított oregánó és friss bazsalikom só reszelt Parmigiano Reggiano extra szűz olívaolaj fél fejhagyma, finomra vágva. Kevés olívaolajat serpenyőben hevítek és rádobom a finomra vágott hagymát. Amikor arany színűre pirult felöntöm a paradicsommal, ha túl sűrű öntök hozzá kevés vizet. Nagyon lassú tűznél… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!