Culinartz

Póréhagyma leves édesköménnyel

Felesleges regélni ehhez a gyors és annál finomabb leveshez. Hozzávalók: 2 adaghoz elegendő fél édeskömény gumó, egy szál póréhagyma, olívaolaj, lágy sajt darabok (camambert vagy gruyere), fél liter alaplé, fél deci tejszín (elhagyható). Kettévágok egy édeskömény gumót majd felét vékony szeletekre vágom. Vékony karikákra vágom a póréhagymát és kevés olívaolajon az egészet  megfonnyasztom. Felengedem az… Tovább »

Avokádó krém

A körteformájú, kissé rücskös felületű avokádót Izraelben, Közép-Amerikában, Spanyolországban termesztik. Alligátorkörtének is nevezik. Gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. (forrás… Tovább »

Kaliforniai ragu

Bevallom ennek az ételnek semmi köze az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb államhoz, azon kívül, hogy igazi gyors étel és sokkal egészségesebb, mint ama gyorséttermi kreálmányok. Egyszerűen nem voltam képes hangzatos nevet adni mai főztömnek. A végeredmény miatt mindenkinek érdemes kipróbálni.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!