Culinartz

Spenótos fetakrémes makaróni sonka falatokkal

Ez a hét sem telt el pasta nélkül. Egész pontosan macaron sütés előtt dobtam össze egy kis makarónit 😉 Árválkodott némi igazi olasz tészta, jobb napokra tartogatva, mert bizony úgy vagyok ezekkel a finomságokkal, hogy egy darabig csodálom, nézem és egyik polcról a másikra teszem. Elvégre ami olasz az természetesen jó is! Még az a… Tovább »

Enni nem muszáj, élvezet

Emelje magasba a kezét az akinek kedve van főzni mikor a hőmérő higanyszála árnyékban is 40°C fölé kúszik! Én nem. Ő nem. Ő sem… Enni márpedig kell! Nem pusztán muszájból- élvezetből is. Így történt velem ebben a hatalmas kánikulában: tűzhely helyett a hűtőszekrény felé menekültem. Szerencsémre akadt benne néhány finomság, amiből összeütöttem a ma esti… Tovább »

Cukkini tekercsek vinaigrette mártásban

Imádom a cukkinit! Nemcsak azért mert egészséges, hanem azért is mert észbontóan ízletes és végeláthatatlan elkészítési módja létezik. Már említettem: nálam nem a súlyos panírmorzsába megforgatott és forró olajban kisütött verzió a nyerő. Nem is emlékszem mikor került a tányéromba rántott cukkini vagy padlizsán. Egyáltalán bármi ami rántott! ez alól hébe-hóba kivétel egy omlós  borjú… Tovább »

Parmezános pisztácia fagylalt

A pikáns fagylaltok egyre nagyobb teret szorítanak a hétköznapi étrendekben is. Mértékkel még a zsírpárnákat sem növeszti, ráadásul ez a fagylalt sós, így aztán ki is került a rettegett édességek köréből 🙂 A pisztácia és a parmezán együtt igen markáns íz, ezért kevés mennyiségben is kiváló kiegészítője a nyári étkezésnek. Fel lehet használni akár előételként,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!